به گزارش هفت چشمه به نقل از شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ محمدباقر قاليباف در نطق پيش از دستور جلسه علني امروز مجلس شوراي اسلامي با اشاره به انتخابات رياست جمهوري ايالات متحده آمريکا، گفت: انتخابات اخير آمريکا و حوادث قبل و بعد از آن اتفاقي عبرت آموز بود. آمريکايي که سال ها مشکلات ساختاري، اجتماعي، سياسي و اقتصادي خود را با قدرت رسانه اي اش پنهان کرده بود، اين روزها بدون روتوش در مقابل افکار عمومي جهان به نمايش گذاشته شد.
وي بيان کرد: آمريکاي واقعي که در کنار قوت اقتصادي و نظامي خود درگير شکاف هاي عميق اجتماعي و تبعيض هاي ساختاري است، فاصله بسيار زيادي با آمريکاي نمايشي دارد و تصوير واقعي امروز، روند رو به افول آمريکا را در مقابل چشمان مستضعفان جهان به نمايش گذاشت و با شکسته شدن هيمنه ايجاد شده، روند افولش را سرعت بخشيد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي متذکر شد: همان گونه که چند روز پيش، برادر عزيزم سيدحسن نصرالله گفت «ما از شکست قاتل شهيد قاسم سليماني و ابومهدي المهندس خوشحاليم» و همه با چشمان خود ديدند کسي که در اين دنيا نداي أناَ رَبُّکُمْ الأعْلي سر دهد، بر اساس سنت الهي در دنيا و آخرت خوار و خفيف مي شود.
قاليباف اظهارداشت: ما نظام فاسد حاکم بر آمريکا را مقصر اصلي تصميمات غلط آنها مي دانيم و تنها خون بهاي آنها را اخراج سربازان آمريکايي از منطقه مي دانيم اما از کوچکي و زبوني صادرکننده فرمان آن جنايت بزرگ هم شادمان مي شويم.
وي تأکيد کرد: هر چند که از شکست ترامپِ قمارباز خوشحاليم اما عميقا باور داريم که زندگي و معيشت مردم را نه مي توان و نه بايد به پيروزي يا شکست کسي در کاخ سفيد گره زد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي بيان کرد: تصميمات ما بايد مستقل از رفتن ها و آمدن ها باشد و تصميمات ما است که پايه هاي اصلي اقتصاد کشورمان را مي سازد و قدرت ما را مشخص مي کند و بايد باور کنيم کسي که واگن خود را به لکوموتيو ديگران ببندد، بايد منتظر بنشيند تا با آنچه در اختيارش نيست، شادي کند يا عزا بگيرد.
قاليباف اظهار داشت: تصميمات ما در حوزه مسکن، بورس، ترخيص کالاهاي اساسي، نظام بودجهريزي، اختصاص ارز ترجيحي، سوداگريها در بازار ارز، طلا و خودرو، بيتفاوتي نسبت به گرانيها و رها کردن بازار و توليد ملي به پاستور، بهارستان، بابهمايون و ميرداماد ارتباط دارد نه به آريزونا، جورجيا و ميشيگان؛ پس به مردم آدرس غلط ندهيد.
وي ادامه داد: مهمترين ريشه مشکلات کشور، سوءمديريت، دست روي دست گذاشتن، استفاده نکردن از ظرفيتهاي عظيم داخلي و ناهماهنگي بين نهادهاي سياستگذار و مجري است و اين سوءمديريتها باعث عدم برقراري ارتباط مناسب تجاري با کشورهاي مهم دنيا به ويژه کشورهاي همسايه، منطقه و آسيا شده است.
رئيس مجلس با تأکيد بر اينکه لغو تحريمها بايد يکي از اهداف در سياست خارجي باشد، تصريح کرد: واقعبيني حکم ميکند که لغو تحريمها بدون فرصتسوزي و توليد قدرت، سادهانديشي است و تنها راه برداشته شدن فشار تحريمها از دوش مردم و نااميد کردن دشمن از فشار حداکثري اين است که ايران و همه مردم به ويژه طبقه مستضعف را قوي کنيم.
قاليباف افزود: اگر اقتصاد داخلي رونق گيرد، چرخ توليد و اشتغال را به حرکت درآوريم و معيشت و رفاه را براي مردم ايجاد کنيم، قطعاً دشمن از اعمال فشار بيشتر عليه کشورمان نااميد خواهد شد. همچنين در اين راه، هر سيگنالي که تصوير ضعف و نياز به خارج از دشمن را دارد، فرصتسوزي است.
وي تأکيد کرد: مجلس شوراي اسلامي معتقد است که بايد با تغيير برآورد آمريکا، فشار تحريمي و اقتصادي بر ايران را براي آنان هزينهزا کرد و مشخص است که رئيسجمهور جديد آمريکا ادعا ميکند که سياستها و روشهاي متفاوتي نسبت به فرد قبلي دارد و همين تمايز، سياستهاي متفاوتي را در چهار سال پيشرو در آن کشور رقم خواهد زد.
رئيس مجلس گفت: آنچه در عمل تفاوت را مشخص ميسازد، لفاظي و ادعاهاي بيهوده نيست و ما ضمن قائل بودن به اين تفاوت، باور داريم که فرد جديد مستقر در کاخ سفيد نيز اهداف مشخص و روشن دارد و سياستهاي او پيش از اين اجرايي شده است.
قاليباف اظهار داشت: ما باور داريم که فرد جديد مستقر در کاخ سفيد نيز اهدافي مشخص و روشن دارد و سياست هاي او پيش از اين نيز اجرايي شده است و درست است که «بايدن» با» «ترامپ» فرق دارد اما مهم اين است که بدانيم بايدن در بهترين حالت با اوبامايي که طراح تحريم هاي به اصطلاح فلج کننده و اولين ناقض تعهدات آمريکا است، تفاوتي ندارد.
وي گفت: بايدن نفر دوم دولت اوباما و تنظيم کننده اصول سياست خارجي آن دولت بود و تيم کارشناسي و تصميم ساز او عمدتا همان تيم دولت اوباما است و مردم ايران فراموش نکرده اند که دولت اوباما- بايدن چگونه با ايجاد ساختارهايي پيچيده براي وضع تحريم هاي فلج کننده عليه ايران اقدام کردند و زماني که در به نتيجه رسيدن از اين تحريم ها شکست خوردند، مجبور شدند که وعده رفع تحريم ها را بدهند.
رئيس مجلس تصريح کرد: ترامپ نيز بر مبناي همان ساختار تحريمي توانست فشارها را بيشتر کند و آن چيزي را درو کرد که اوباما و بايدن کاشتند و هنوز سوابق بدعهدي و جواب منفي دولت اوباما- بايدن به تلاش شرکت هاي اروپايي براي گرفتن تضميني مکتوب براي تجارت با ايران در کارنامه آنها وجود دارد و هنوز فراموش نکرده ايم که «جان کري» پس از اين جواب منفي، با فريب کاري دليل عدم رفع عملي تحريم ها را، تصميم شرکت هاي اروپايي اعلام کرد.
قاليباف متذکر شد: مردم ايران فراموش نکرده اند که دولت اوباما- بايدن فقط به شرکت هايي اجازه فعاليت در اقتصاد ايران را داد که منافع اقتصادي آنها را تأمين مي کرد و شرکت هايي که مي توانستند در حل مسائل ساختاري اقتصاد ايران موثر باشند، امکان فعاليت پيدا نکردند.
وي اظهار داشت: علاوه بر آن مواضع رسمي شخص بايدن و مشاورانش تصريح دارد که قرار نيست آنها فشار را از سر مردم ايران بردارند، بلکه آنها تصميم دارند فشار حداکثري ترامپ را به فشار هوشمند عليه مردم ايران تبديل کنند. يعني با گشايش هاي اندک و اغواکننده اجازه رها شدن از اقتصاد وابسته را به کشور ما نداده و معيشت مردم ما را گروگان خود نگه داشته تا بتوانند هر جا که مي خواهند هوشمندانه فشار بياورند و از ما امتيازهاي سنگين بگيرند.
رئيس مجلس تصريح کرد: همين سابقه بد و مواضع صريح بايدن و مشاورانش به ما نشان داده است که براي ما امضاي بايدن هم تضمين نيست. براي ما فقط اقدامات عملي دولت بايدن شرط است و در صورتي که عادي شدن فرايند فروش نفت، فعاليت هاي بانکي و تجارت شرکت هاي ايراني با دنيا را در عمل مشاهده کنيم به آن روي خوش نشان مي دهيم، گرچه به آن خوشبين نيستيم.
قاليباف گفت: جمهوري اسلامي ايران طبق گزارش هاي مکرر آژانس انرژي اتمي تمام تعهدات خود را به طور کامل اجرا کرد، لذا اگر بايدن واقعا معتقد به توافقي است که به عنوان نفر دوم دولت قبل با ايران امضا کرده است، بايد بدون پيش شرط تعهدات عمل نشده را اجرا و خسارات چندساله مردم ايران را از انجام ندادن تعهدات دولت آمريکا جبران کند تا همان طور که رهبر حکيم انقلاب در شهريور ماه ۹۸ سياست عقلاني و اصولي ايران را تبيين کردند، بتواند در قالب کشورهاي عضو توافقنامه۱+۵ با ايران تعامل کند.
وي تصريح کرد: رئيس جمهور جديد آمريکا بايد بداند که مردم ايران راه خود را پيدا کرده اند و تصميم دارند با تقويت مولفه هاي قدرت در اقتصاد، رفاه، امنيت و ايجاد فرصت هاي راهبردي، هر فشار موثري را بر ايران ناممکن و هزينه زا کنند. مردم ايران با هوشمندي کامل، فقط به تصميمات توجه مي کنند نه به تبليغات و فقط منتظر عمل هستند نه حرف و متناسب با آن پاسخ مقتضي بر اساس منافع ملي خواهند داد.
رئيس مجلس تصريح کرد: نکته بسيار مهم ديگري که اين روزها باعث نگراني شديد شده است، وضعيت همه گيري کرونا است. شرايط مخاطرهآميز شيوع کرونا در روزهاي اخير، اتخاذ تصميمات قاطعانه براي قطع زنجيره شيوع را حياتي کرده است. رايگان يا کم هزينه کردن آزمايش کرونا براي تشخيص سريع ناقلان و قرنطينه و درمان فوري بيماران، وضع محدوديتهاي موثر و نه روي کاغذ و تعطيلي هدفمند شهرهايي که در وضعيت خطرناک شيوع اين ويروس هستند، تصميمي حياتي است که بايد با توجه به تجربيات بعضاً موفق ساير کشورها و نظر کارشناسان اتخاذ شده و به سرعت عملياتي شود.
قاليباف گفت: علاوه بر آن حمايت همه جانبه از کادر درمان که در اين وضعيت مجاهدانه طي زماني طولاني مشغول خدمت رساني هستند، وظيفهاي مهم بر عهده دستگاههاي تصميمگير و اجرايي است و نتيجهاي مستقيم در کيفيت ارائه خدمات به بيماران کرونايي دارد.
انتهاي پيام/ک